Abd-ar-Rahman III

Abd-ar-Rahman III

 
U bent hier: Filosofie >> Abd-ar-Rahman III

Abd-ar-Rahman III – Zijn Successen
Gedurende een groot gedeelte van de 10e eeuw na Christus regeerde Abd-ar-Rahman III als de machtigste prins van de dynastie van de Omajjaden in Spanje. Hij stond van 912 tot 929 bekend als de Emir van Cordoba en later, van 929 tot 961, als de Kalief van Cordoba.

Abd-ar-Rahman III was een machtig heerser die een volk wist te verenigen dat geplaagd werd door stammenoorlogen en invloeden van buitenaf. Eerst stelde hij in Spanje met succes een centrale regering in en bouwde vervolgens een machtig leger en een machtige zeemacht op. Vervolgens verbrak hij door middel van militaire acties op succesvolle wijze alle banden met de aristocratie van de Arabische wereld, de Fatimiden van Egypte en Noord-Afrika en de Christelijke koningen van León.

Na bijna 20 jaar van overweldigend succes negeerde Abd-ar-Rahman III de kaliefen-traditie van Mekka en Medina door zichzelf tot Kalief van Spanje uit te roepen. Hoewel hij door sommigen niet werd geaccepteerd, gaf deze titel Abd-ar-Rahman een enorme macht en aanzien in de Moslim-wereld. De 32 daaropvolgende jaren leefde hij als een gerespecteerd heerser over een vredige en welvarende regio.

Abd-ar-Rahman III – Zijn Conclusie
Toen dit alles goed en wel achter de rug was, keek Abd-ar-Rahman III op zijn leven terug zoals nog geen enkele heerser vóór hem had gedaan. Het is opmerkelijk dat hij dezelfde primaire filosofische conclusie trok die al zoveel andere machtige mannen in de geschiedenis hadden getrokken:

    “Ik heb nu meer dan vijftig jaar victorieus en in vrede geregeerd; geliefd door mijn onderdanen, gevreesd door mijn vijanden, en gerespecteerd door mijn bondgenoten. Rijkdommen en eer, macht en geneugten hebben aan mijn roep gehoor gegeven, en geen enkele aardse zegen lijkt aan mijn geluk te ontbreken. In deze situatie heb ik naarstig alle dagen geteld die uit puur en oprecht geluk bestonden en die mij ten deel zijn gevallen: dit zijn er Veertien: - O mens! Plaats Uw vertrouwen niet in deze huidige wereld!”
Net als Gilgamesj, Nebukadnessar, Salomo en David veroverde de machtige Kalief van Cordoba alles wat de wereld te bieden had. Maar uiteindelijk had hij dezelfde eeuwige openbaring. . .

Leer Meer!

Met dank aan THE GREAT PURSUIT: The Message for Those In Search of God, door Eugene H. Peterson en Randall Niles (NavPress 2007).


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Filosofische Wereldbeelden

Het Leven van Koning David
Nebukadnessar
Gilgamesj
Thomas van Aquino
Het Leven van Sint Augustinus
Filosofische Citaten
Citaten van C.S. Lewis
Antony Flew
Aristoteles
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Wetenschappelijke Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
Theïsme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Abd-ar-Rahman III to My Google!
Add Abd-ar-Rahman III to My Yahoo!
XML Feed: Abd-ar-Rahman IIIWat denk jij? Bestaat er zoiets als een absolute morele waarheid?
Ja   Nee  
Filosofie Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutPhilosophy.org, Alle Rechten Voorbehouden.