Antony Flew

Antony Flew

 - Het Bewijs
U bent hier: Filosofie >> Antony Flew

Antony Flew ľ Zijn Geschiedenis
Antony Flew was een Brits filosoof, een professor aan de Universiteit van Oxford en meer dan vijftig jaar lang een vooraanstaand voorstander van het athe´sme. Hij volgde op een eerlijke manier waar het bewijs hem naar toe leidde en hij zei in 2004 vaarwel tegen zijn naturalistische overtuigingen. In een gepubliceerd interview met een andere filosoof zei Flew: "Mijn hele leven is altijd geleid door het principe van Plato's Socrates: Volg het bewijs, waar het ook naar toe leidt."

Nadat hij zijn wetenschappelijke wereldbeeld meer dan vijf decennia lang had herkauwd, concludeerde Flew het volgende: "Een super-intelligentie is de enige goede verklaring voor de oorsprong van het leven en de complexiteit van de natuur".

Antony Flew ľ Zijn Centrale Werk
Eerder, in 1976, had Flew in zijn centrale werk The Presumption of Atheism (oftewel De Vooronderstelling van het Athe´sme) beweerd dat de "bewijslast [voor God] op de schouders van de the´st rust". Maar op de leeftijd van 81 jaar schokte Flew de wereld toen hij zijn athe´sme afzwoer omdat "het argument voor 'Intelligent Design' zo veel krachtiger is dan toen ik er voor het eerst mee in aanraking kwam". In ditzelfde interview in 2004 verklaarde Flew: "Het schijnt mij toe dat het betoog voor een Aristotelische God, met de karakteristieken van macht en ook intelligentie, nu veel krachtiger is dan ooit tevoren".

Het verhaal van Antony Flew herinnert ons er aan dat fysica en metafysica elkaar niet uitsluiten. Ware wetenschap vraagt ons om het waarneembare bewijs te volgen, ongeacht wat de bestemming zal zijn. Vindt het leven werkelijk plaats in een naturalistisch vacuŘm? Of geven het ontwerp, de orde en de complexiteit van het leven aan dat er wel iets meer moet zijn?

Antony Flew ľ Zijn Conclusie
Antony Flew is een eerlijke denker die uiteindelijk het bestaan van God erkende. Net als voor zovelen van ons is die erkenning een enorme stap. Maar kunnen we in niets meer dan erkenning berusten wanneer we het hebben over God, de doelen en de zin van het leven, de oorsprong van het leven en lotsbestemmingen? Hoe zit het dan met Dr. Flew's waarnemingen met betrekking tot 'Intelligent Design' -- de enormiteit, de intensiteit en de complexiteit van dit alles -- sporen deze ons niet aan om voorwaarts te bewegen en op zoek te gaan naar nog meer wegwijzers die op onze levensweg aangeven waar de waarheid zich bevindt?

Leer Meer!

Met dank aan THE GREAT PURSUIT: The Message for Those In Search of God, door Eugene H. Peterson en Randall Niles (NavPress 2007).


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Filosofische Wereldbeelden

Gilgamesj
Het Leven van Sint Augustinus
Het Leven van Confucius
Grote Filosofen
De Prestaties van Blaise Pascal
Bertrand Russell
Aristoteles
Nietzsche en de Dwaze mens
Citaten van C.S. Lewis
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Wetenschappelijke Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
The´sme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Antony Flew to My Google!
Add Antony Flew to My Yahoo!
XML Feed: Antony FlewWat denk jij? Bestaat er zoiets als een absolute morele waarheid?
Ja   Nee  
Filosofie Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutPhilosophy.org, Alle Rechten Voorbehouden.